La solicitarea mai multor responsabili de laboratoare din Politehnică dintre cele 38 (treizecișiopt) afiliate la Parteneriatul Strategic pe Educație UPB – Autodesk, lansat în februarie 2011, vă consultăm asupra interesului Dvs. pentru un nou curs de inițiere în Inventor (vezi curs anterior la http://www.fastgrup.ro/ro/diverse, dar vor mai putea interveni unele modificări și adaptări, inclusiv prin sugestiile primite de la Dvs.).

Cursurile vor fi sustinute de dl. Prof.univ.dr.ing. Constantin STANCESCU – Facultatea de Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice (IMST), Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti.

Intâlnirile sunt planificate în cele patru zile de vineri ale lunii aprilie 2013, între orele 16-20,  in sala AN-017 din UPB (Localul Grozăvești), care are cca. 150 locuri.

Programul Autodesk Inventor permite modelarea parametrică și adaptivă a obiectelor 3D, compunerea ansamblurilor, obținerea desenelor de execuție și de ansamblu, simularea dinamică a funcționării unui ansamblu mecanic oarecare, aplicarea metodei elementelor finite (MEF) asupra pieselor sau ansamblurilor solicitate la forțe sau vibrații, proiectarea și studierea cu MEF a cadrelor construite din profile metalice, a elementelor de asamblare cu șuruburi și piulițe, a arborilor, a arcurilor, a pieselor din tablă, a transmisiilor mecanice cu curele, lanț sau roți dințate etc.. De asemenea, programul conține unelte pentru realizarea imaginilor statice de mare rezoluție sau a animațiilor.

Avantajul utilizării programului Autodesk Inventor constă în faptul că poate fi descărcat (download), instalat și autorizat gratuit pe calculatorul/laptop-ul personal pentru scopuri educaționale. Nici un program de această talie (CATIA, Solid Works, Pro/Engineer - sau Creo Parametric, mai nou etc.) nu oferă această disponibilitate, ci presupune investiții semnificative pentru același rezultat: învățarea! Odată obținute abilitățile specifice, cei dornici vor putea lucra liniștiți și pe celelalte programe, fiindcă diferențele sunt minore. Acesta este și motivul pentru care Politehnica a lansat Parteneriatul Strategic pe Educație cu Autodesk.

La curs pot participa studenți (cursuri de licență sau masterat), doctoranzi, cadre didactice, ingineri mecanici sau constructori, arhitecți, designeri, proiectanți, elevi de liceu dornici să devină studenți la științe exacte etc. Cursul este absolut gratuit și nu presupune cunoștințe avansate, ci numai abilități uzuale de lucru pe un PC. Cursanții trebuie totuși să știe că ne adresăm în principal inginerilor mecanici sau aspiranților la inginerie mecanică, așa că nu cred că un topograf, sau un economist, de exemplu, ar putea fi atras de acest curs. Tot ce dorim este să-i sensibilizăm pe cei interesați asupra utilizării PC-ului în proiectare, cu beneficii pentru industria românească - și nu numai...

Este posibil să putem emite pentru fiecare cursant câte un Certificat de Participare nominal, din partea Universității POLITEHNICA, în genul celui atașat, așa cum am făcut la cursul din 2011. Asta va depinde și de interesul Dvs. pentru acest Certificat, care nu are decât valoare sentimentală... Totuși, dacă eu aș fi elev de liceu și aș putea primi un asemenea Certificat, fiți siguri că m-aș prezenta cu docilitate la Politehnică, măcar pentru a vedea cum e treaba acolo - ba chiar, poate, pentru a mă înscrie la vară la cursurile acestei prestigioase Universități! Eu vă spun sincer că și dacă aș fi din Caracal sau Coțofenii de Jos, tot aș veni la București patru săptămâni la rând pentru așa ceva... De la Gara de Nord se ajunge foarte ușor la Politehnică mergând cu metroul (Magistrala 1 = Stația Grozăvești), dar și din București (în plus, Magistrala 3 = Stația Politehnica).

Inscrierile se fac la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., printr-un email cu textul "Doresc să particip la cursul de Inventor în perioada 5-26 aprilie 2013".

Și dacă sunteți direct interesați să participați la curs, și dacă nu sunteți, transmiteți acest mesaj eventualilor prieteni/colegi/cunoscuți/nepoți/fini/veri/verișoare care ar intra în categoriile de interes menționate…

Vă așteptăm !