Universitatea POLITEHNICA din București, membra in comunitatea GCSP - "GRAND CHALLENGES SCHOLARS PROGRAM”, al Academiei Nationale de Inginerie a SUA, a lansat propriul program  adresat tututor studenților din anul 2 și 3 de licenta. 

Programul GCSP (Grand Challenges Scholars Program) al Academiei Naţionale de Inginerie (NAE) al SUA este un program combinat curricular, co-curricular și extracurricular (http://engineeringchallenges.org/14384.aspx), conceput pentru a oferi cinci competențe studenților din domeniul științelor inginerești, care îi vor ajuta în abordarea provocările majore ale acestui secol. Aceste cinci competenţe sunt: de cercetare/creativitate, multidisciplinaritate, antreprenoriale, multiculturale şi sociale. Fiecare instituție participantă își creează propriul proiect, în care sunt implementate competențele menţionate. În noiembrie 2018, 125 de universități americane erau aderente la acest program (https://gcspnetwork.org/gcsp-network-of-schools/), din care 56 operaționale si 69 cu programe în curs de dezvoltare. La nivel internațional, 51 de universități au programe operaționale (9) sau programe în curs de pregătire (42).

UPB a devenit membra in comunitatea GCSP in 2020, programul dezvoltat fiind aprobat de catre Academia Naţională de Inginerie a SUA. Acesta urma a fi implementat in vara anului 2020, dar actiunea s-a amanat din cauza lockdown-ului si a fost reluata in Ianuarie 2023.

Avem rugămintea sa diseminați informația în rândul studenților dumneavoastră, înscrierea pentru program fiind deschisă pana la sfârșitul lunii MARTIE 2023. 

Gasiti atasat prezentarea GCSP, flyerul GCSP și linkul către formularul de înscriere: https://forms.gle/itx5ttYoRpV5bLzt9

Pentru informatii suplimentare, persoană contact este: Sl dr.ing. Virginia PETRE: e-mail  - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.,  telefon: 0725436115.