Vă readucem în atenție apelurile internaționale deschise, ce pot fi accesate în perioada următoare, alături de un eveniment dedicat inovării sociale și al integrării acesteia în ecosistemele tradiționale de inovare:
Oportunitate de colaborare SUA-România în domeniul științelor matematice
Divizia de Științe Matematice din cadrul Direcției de Științe Matematice și Fizice a Fundației Naționale pentru Științe (National Science Foundation - NSF, SUA) și UEFISCDI au creat un parteneriat (Lead Agency Opportunity) pentru a sprijini colaborarea internațională în domeniul științelor matematice.
Parteneriatul permite și facilitează colaborarea între cercetătorii din SUA și România, în contextul în care cercetarea devine din ce în ce mai globală. Colaborarea va genera descoperiri și inovații valoroase care pot duce la îmbunătățiri în mai multe domenii ale științei și tehnologiei.Informații detaliate despre apel sunt disponibile aici
Proiecte de colaborare cu Republica Moldova
În vederea consolidării rețelelor de cercetare deja existente și dezvoltarea de noi colaborări între grupurile de cercetători din România și Republica Moldova este deschisă competiția pentru Proiecte de colaborare cu Republica Moldova.
Competiția, organizată de MCID și UEFISCDI în cadrul Programului 5.8 - Cooperare europeana și internațională, Subprogram 5.8.3 - Bilateral/Multilateral, PNCDI IV, facilitează realizarea de proiecte de cercetare-dezvoltare comune care să valorifice potențialul de expertiză și excelență ale cercetătorilor din România și Republica Moldova, ce necesită acces la infrastructurile de cercetare existente în România.Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare este 15.09.2023, ora 16:00.
Apel Driving Urban Transitions Partnership - DUT
Recent lansat, apelul Driving Urban Transitions Partnership – DUT2023 finanțează cele mai bune proiecte transnaționale de cercetare și/sau inovare ce abordează provocările urbane pentru a sprijini orașele în tranziția lor către neutralitatea climatică.
Proiectele selectate în cadrul apelului DUT 2023 vor fi finanțate direct de agențiile naționale/regionale de finanțare din următoarele țări: Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Korea, Islanda, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Turcia.Termenul limită pentru depunerea pre-propunerilor: 21 noiembrie 2023, ora 13:00 CET
Pentru identificarea partenerilor potriviți a fost dezvoltată platforma de matchmaking: https://dut-call-2023.b2match.io
Hackathon - Consolid8 Festival
UEFISCDI și fonduri-structurale.ro vă invită, în perioada 22-24 septembrie, la cea de-a doua ediție a hackathon-ului Consolid8!
Evenimentul își propune dezvoltarea, în echipe de max. 4 persoane, de idei, proiecte și/sau produse tech care să contribuie la rezolvarea unor probleme ale societății.
Cine poate participa?
Tineri cercetători, programatori, ingineri, copywriteri, specialiști în marketing și vânzări, manageri de proiect, profesori, studenți sau liceeni.
Unde și când?
Evenimentul va fi cu prezență fizică și va avea loc la Brașov, în perioada 22-24 septembrie 2023.Cum mă înscriu?
Înscrierile se fac online, până pe 10 septembrie 2023. Înscrierea se poate face pentru o echipă (4 persoane) sau pentru o singură persoană. În cazul în care participanții completează formularul de înscriere în nume propriu, vor avea ocazia de a-și prezenta ideea la începutul evenimentului și de a-și găsi co-echipieri.
De ce să mă înscriu?
- Pentru a învăța și a beneficia de mentorat din partea unor experți recunoscuți
- Pentru a-mi dezvolta ideea și a o aduce mai aproape de un produs concret, real, care să poată fi lansat pe piață
- Pentru networking și oportunități de colaborare
- Pentru a câștiga premii în bani sau produseMai multe detalii despre hackathon sunt disponibile chiar pe pagina evenimentului